Holländsk Bitcoin-utbyte drar centralbanken

Holländsk Bitcoin-utbyte drar centralbanken till domstol över plånboks KYC-regel

En holländsk Bitcoin-börs har vidtagit rättsliga åtgärder mot centralbanken på grund av sin kontroversiella lag för verifiering av kryptoplånbok.

Holländska Bitcoin (BTC) utbytesplattform Bitonic har inlämnat ett preliminärt föreläggande vid en Bitcoin Code domstol i Rotterdam som begär upphävande av en plånbokskontrollregel antagen av centralbanken.

Tillbaka i november 2019 garanterade De Nederlandsche Bank eller DNB kryptobörser att deras användare följer stränga Know Your Customer-protokoll. Dessa regler inkluderade verifieringssteg för uttagsplånböcker, vilket Bitonic kallade en olägenhet.

Vid den tiden hade Bitonic endast en av tre licenser som beviljats ​​av DNB av 38 ansökningar till centralbankerna genom kryptobörser. I själva verket skickade 25 av 38 sökande också ett gemensamt brev till DNB och bad om större klarhet om behovet av sådana stränga efterlevnadsprotokoll.

Enligt företagets tillkännagivande har DNB enligt uppgift misslyckats med att ta itu med de farhågor som Bitonic tog upp om den kontroversiella KYC-regeln. Utbytet avslöjade också att ett oberoende efterlevnadsföretag nyligen gav expertråd i ärendet om att centralbankens handlingar saknade någon juridisk merit.

För Bitonic bryter införandet av svepande protokoll för verifiering av befintliga kunders integritetslagar

„Vi anser att det är av avgörande betydelse att en domare överväger DNB: s ståndpunkt så att det blir klart om kraven är legitima,“ tillade företaget i sitt tillkännagivande.

Kommentar till målet med stämningen, Bitonic tillkännagivande lyder:

”Vårt mål är att snabbt kunna stoppa den omfattande behandling av personuppgifter som ålagts oss. Vi vill återvända till den situation där vi själva avgör, på riskbaserad basis, om vi ber kunden att bevisa sin hantering av plånboken. ”

En talesman för Bitonic berättade för Cointelegraph att företaget beklagar att man tvingas söka prövning vid domstolarna men att åtgärden var nödvändig med tanke på DNB: s återhållsamhet att föra en dialog om frågorna. Bitonic-representanten avslöjade också att andra börser har uttryckt stöd för rättsliga åtgärder:

„Vi vet inte om liknande förfaranden förbereds av andra parter, men vi litar på att domstolen kommer att erkänna den bredare relevansen för inte bara kryptoindustrin utan även dess kunder.“

Som tidigare rapporterats av Cointelegraph orsakar de ytterligare KYC-kraven missnöje bland vissa kryptohandlare i landet. Bitstamp har fått viss kritik över börsens upplevda brist på pushback mot DNB: s politik.

admin

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert